Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Svensk konstnär ställer ut

Den svenska konstnären Kate Hellqvist har separatutställning på La Finca del Arte upp i Chayofa här på södra Tenerife. Utställningen inleds med en festlig vernissagekväll den 17 mars med start kl. 20.30.

Kate har en lång meritlista bakom sig. Redan 1979 började hennes utställarkarriär och med åren har det blivit ett 40-tal utställningar. För att nämna några var hon bl.a. inbjuden till Vilnius i Litauen där den Svenska Ambassaden stod som värd för utställningen. Hon deltog i det Jylländska Holsterbro i Danmark, då den dåvarande danska ministern Marianne Jelved var en av initiativtagarna. Tillsammans med sin make Karl-Gustaf, som är fotograf, var hon kulturolympier i Aten 2004. Som kronan på verket kan nämnas att Kate Hellqvist medverkade i den stora konstbiennalen i Florens i december 2005. ”Biennale Internazionale dell´ Arte Contemporanea” är en juryutvald världsutställning och en generalmönstring av nutida konst. Deltagandet i Biennalen har lett till att Kate kommer att vara representerad med sin konst vid firandet av Mozarts 250-års jubileum i Salzburg i augusti 2006.
På senare år har livet fört Kate till Los Cristianos på södra Tenerife.
Här målar hon intensivt parallellt med att hon målmedvetet sköter sin fysiska träning för att i möjligaste mån motverka en försämring i sin MS-sjukdom. Den största inspirationskällan för hennes måleri är musik. Hennes s.k. synestetisk förmåga, där varje ton har sin egen färgvalör och varje röst har sin egen färgskala, gör att det växer fram unika bilder efter ett aktivt och intensivt lyssnande under lång tid på noggrant utvalda musiker och sångare.
De verk hon ställer ut i La Finca del Arte har kommit till under de senaste 3 åren här i Los Cristianos. Även om du inte hittar specifikt avbildade platser här från Tenerife, säger Kate att det unika ljuset och naturens starka karisma kommer tydligt fram i måleriet.
Utställningen inleds med en festlig vernissagekväll den 17 mars med start kl. 20.30. Kate hälsar alla konstintresserade varmt välkomna. La Finca del Arte har sedan öppet dagligen mellan 10 – 14 och 17 – 20.30. Utställningen kan ses fram till 21 april 2006.


PS. Vill du veta mer om Kate Hellqvist och hennes måleri: gå in på www.kategallery.com DS.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2006-03-13 18:33

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin