Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Dyrt att leva i Sverige och Norge

En återkommande fråga är om det är dyrare eller billigare att leva och bo på Teneriffa, jämfört med Sverige. Mitt svar har alltid varit, - Teneriffa är billigare. Med hjälp av världens .........

största databas, Numbeo.com, presenterar norska sajten canariajournalen.no ett svar närmare.

Konsumentpriserna visa sig vara nästan dubbelt så höga i Stockholm och i Oslo 2,5 gånger högre jämfört med Kanarieöarna. Räknar man in bostadskostnaden i beräkningen blir det betydligt dyrare i kalla Skandinavien. Hyra av bostad är 2,6 gånger högre i Stockholm och närmare tre gånger högre i Oslo, jämfört med Kanarieöarna.

Resultaten är ungefär desamma när det gäller restaurangbesök, när det gäller livsmedel är prisrelationerna nästan tre gånger dyrare
i Oslo och 1,7 gånger i Stockholm.

I artikeln har man också jämfört lönenivåer.
På Kanarieöarna är lönenivåerna långt under europeiskt genomsnittet. I genomsnitt tjänar en arbetare i Oslo 113 procent mer än kanarier. Jämför man med Stockholm är skillnaden 73 procent, efter skatt. Endast kategorin mobiltelefoni visar att Kanarieöarna är dyrare jämfört med Skandinavien.

Slutsats av sammanställningen blir att som pensionär kan man leva gott på Kanarieöarna och mitt svar kommer även i fortsättningen vara. – Ja, Teneriffa är billigare jämfört med Sverige.

Källa: canariajournalen.no
Här kan du jämföra priser på Numbeo.com
>>Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2018-10-29 12:15

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin