Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Bra att veta Välj rubrik
Med rullstol på Tenerife
Att Tenerife blivit en av de populäraste semesterorter för handikappade, har en intressant historisk bakgrund. Varje vinter söker sig 1000-tals "klimatflyktingar" till Tenerife.

Som charterresenär, vinterboende eller för rehabilitering på Vintersol eller Mar y Sol men alla har två saker gemensamt. Klimatet och de ovanligt rullstolsvänliga omgivningarna. Speciellt på Tenerifes södra sida är framkomligheten med rullstol ovanligt bra.

Den långa strandpromenaden länkar samman Los Cristianos och Playa de las Americas, många ramper och nedfasade trottoarkanter gör att allt fler söker sin tillflykt till detta semestermål för att övervintra eller för att någon veckas "time-out" från en lång och mörk vinter.

Bakgrunden till följande information är att jag under snart 15 år "rullat" och vistats på södra Tenerife. De erfarenheter jag samlat under dessa år vill jag gärna dela med mig. Men eftersom jag är medveten om att många andra sitter på erfarenheter från vistelser på Tenerife, önskar jag att ni hör av er. rolf@tenerife.nu

Sport
Söker du träningsmöjlighet för friidrott? Förutom den långa strandpromenaden mellan Los Cristianos och Playa de las Americas
( c:a 8 km lång), finns en fullt utrustad friidrottsanläggning i Playa de las Americas, med 400 m allvädersbana. Många landslag har under många vintrar förlagt sina träningsläger här. En begränsad avdelning för styrketräning finns (utomhus). I anslutning till skolan i Los Cristianos finns utmärkta möjligheter för lagsporter som handboll och basketboll. I anslutning till dessa banor ligger en 50 meters bassäng för sim träning. Hela området har ramper. Kontakta din researrangör för bokning av träningstider.

Badstränder

SANTA CRUZ
LAS TERESITAS är en strand byggd av sand som "pråmats" från Sahara. Därför är sanden gul. Oftast förekommer olika aktiviteter. Ex. Tävlingar i Beach Volley, Aero-Bics mm. Eftersom detta är den mest besökta playan (närheten till Santa Cruz, c: a 10 km.) är den på vissa sätt en ganska sliten anläggning. Ramper finns vid flera uppfarter så att man kommer in på stranden, det saknas däremot möjlighet att rulla ner till havet. På playan finns många palmer och träd som ger skydd om du önskar svalka.

EL MEDANO
Den tre km. långa (ej lavasand) sandstranden är en av de få naturliga på hela Tenerife. Stranden ligger på en landtunga som sträcker sig från vulkankäglan Montaña Roja (Röda berget), 171 m.ö.h och västerut. Utan tvekan är det vindsurfarna som placerat El Medano på kartan. Många VM, EM och andra mästerskap har anordnats här. El Medano har utvecklats till ett vindsurfarnas Mecka. Strandpromenaden som går längst stranden, har man byggt av trätrallor från Finland! Några ramper ner till stranden finns också.

STRANDPROMENADEN
Den drygt 8 km. långa strandpromenaden är en underbar sträcka när man vill njuta av hav, solnedgång eller den vackra palmallé som omger delar av strandpromenaden. Skulle du vilja utnyttja denna sträcka för ett träningspass, bör du vara uppe tidigt om den skall bli meningsfull. Strandpromenaden är populär för alla, därför kan det bli lite trångt om du vill köra med lite tempo.

LOS CRISTIANOS & PLAYA DE LAS AMERICAS
Vid Playa Los Cristianos ligger badstranden mitt inne i byn. En naturlig strand som är väl underhållen. Närheten till restauranger, barer och glasserveringar, gör det bekvämt för den som inte vill missa en minuts soltid. Stranden ligger i nära anslutning till hamnen i Los Cristianos, något som gör att det kan förekomma oljespill. Stranden har nu utrustats med "öppna duschar". Dessutom finns några ramper mitt i byn som gör det möjligt att "rulla" nästan ner till vattnet.
På stranden finns tillgång till handikapptoalett. Eu-nyckel kan användas. Under vissa tider finns också badvakter som hjälper till för handikappade att ta sig ut i havet.

PLAYA LAS VISTAS
Mitt i mellan Los Cristianos och Playa de Las Americas ligger södra Tenerifes största playa. Rullar du längst strandpromenaden kan du inte missa denna jätteplaya. Här har man också byggt flera rampnedfarter, samt träramper nästan ända fram till havet.
På stranden finns tillgång till handikapptoalett. Eu-nyckel kan användas. Under vissa tider finns också badvakter som hjälper till för handikappade att ta sig ut i havet.

Användbara spanska fraser
Arbeta utomlands
Arbetsförmedling INEM
Bussinformation
Golf på Tenerifte
Jobb på Teneriffa
Klimattabell och väder
Konsulat Norge
Konsulat Sverige
Köp av bostad på Teneriffa
Läkare
Med djur till Tenerife
Med rullstol på Tenerife
Mobiltelefon Adsl.
Något att förtulla / eller
Post och porto
Reseförsäkring
Resegarantilagen
Ring billigt till Europa
Sol och bad
Sport & aktiviteter
Starta företag i Spanien
Svenska skolan Teneriffa
Tenerife karneval
Teneriffas historia
Time share
Turistinformation
Valuta
Vandra på Teneriffa
Viktiga telefonnummer
Copyright © 2018 MaPS Admin